Scouting Academy

Ongemerkt leer je bij Scouting een hele hoop. Dit weten we voor onze jeugdleden al lang, maar dit geldt net zo goed voor stafleden, begeleiding of bestuursleden. Bij Scouting ontwikkel je jou talent door DOEN in de praktijk en van elkaar. Scouting is niet zomaar een spelletje. Bij Scouting werken we doelgericht en met alle creatieve, losbandige en avontuurlijke activiteiten proberen we iets te bereiken. 'Het spel van Scouting biedt kinderen en jongeren een zinvolle vrijetijdsbesteding waarmee een bijdrage wordt geleverd aan de persoonlijkheidsontwikkeling' van onze leden. Dit doe je niet zomaar. Van alle vrijwilligers binnen Scouting, bijvoorbeeld de leiders en leidsters wordt verwacht dat zij kwalitatief goed leiding geven aan jeugdleden. Om dit te bereiken, stimuleren wij vrijwilligers om aan de slag te gaan met de ontwikkeling en ontplooiing van hun talenten oftewel competenties.


Workshop en trainingen

Elke groep is anders maar er zijn ook heel veel overeenkomsten. Om de kwaliteit binnen Scoutinggroepen in onze regio te borgen bied de regio de mogelijkheid voor groepen om een workshop/training te verzorgen. Jouw vraag leeft wellicht ook bij andere groepen en de regio organiseert graag een training/workshop op maat. Scouting Limburg organiseert diverse trainingen. Onderstaande trainingen worden jaarlijks verzorgd kijk hier voor het actuele aanbod.


Ondersteuning praktijkbegeleiders

In onze regio hebben wij het team praktijkcoaches welke praktijkbegeleiders ondersteunen in de praktijk.
Iedere Scouting heeft een gekwalificeerde praktijkbegeleider zodat diegene nieuwe leiding kan coachen en begeleiden in het kwalificatietraject.

Ondersteuning nodig in je groep? Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Scouting Limburg verzorgd uitwisselingsbijeenkomsten voor groeps- & praktijkbegeleiders, kijk hiervoor op de website van Scouting Limburg.


Duurzaam vrijwilligersbeleid

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor Scouting. Vrijwilligers zetten zich als leidinggevende direct in voor de jeugdleden, of als ondersteuner op allerlei niveaus en in allerlei functies. Als model, om zichtbaar te maken wat de verschillende onderdelen van goed vrijwilligersbeleid zijn en hoe deze onderdelen zich tot elkaar verhouden. Deze cyclus voor duurzaam vrijwilligersbeleid noemen we binnen Scouting Nederland ‘De Walvis’. De Walvis is van toepassing op alle niveaus binnen Scouting Nederland en bestaat uit de onderdelen: vinden, beloftes, aan boord nemen, binden, boeien, groeien, voortgangsgesprekken en vervolg (doorgaan, doorstroom en afscheid). De HRM’er of groepsbegeleider is veelal de aanjager en procesbewaker als het gaat om deze onderdelen, maar zit soms ook in de uitvoerende rol.